Algemeen

Lidmaatschap en KNLTB-pasje

Lidmaatschap van onze vereniging betekent dat je het gehele jaar kunt tennissen op ons tennispark. Hierbij geldt voor jeugdleden t/m 13 jaar, dat ze uiterlijk tot 19.40 uur op de baan mogen staan. Oudere jeugdleden mogen niet meer na 20.30 uur spelen, tenzij er banen vrij zijn. Als je komt tennissen, moet je een tennisbaan “afhangen”. Dit doe je door je KNLTB-pasje (heb je van onze ledenadministratie gekregen) op het afhangbord aan de muur van het clubhuis te plaatsen. Je reserveer hierdoor een van de vier banen, waarop je dan 40 minuten kunt tennissen. Heb je zin om daarna nog verder te spelen, dan moet je opnieuw een baan afhangen. Kortom, je mag alleen tennissen wanneer je met je (eigen) KNLTB-pasje een baan hebt afgehangen (zie ook het baanreglement dat op het afhangbord hangt). Als je je pasje bent kwijtgeraakt, is het handig om eerst even in het clubhuis na te vragen of het gevonden is. Gevonden pasjes worden meestal bij de kassa bewaard. Kun je het echt nergens meer vinden, dan moet je bij Anita Beijer (ledenadministratie 026-4742202) een nieuw pasje aanvragen. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden.

Kijk op het inschrijfformulier voor de contributiekosten en aanmeldformulier (pagina 3 “opgaveformulier vrijwilligerswerkzaamheden” is niet van toepassing op jeugdleden).

Tot slot: wanneer je je lidmaatschap wilt opzeggen, dan moet je dit voor 1 december schriftelijk melden bij Anita Beijer.

Jeugd-Zomerlidmaatschap

Sinds 2007 kent tennisvereniging De Stuw het Jeugd-Zomerlidmaatschap. Dit lidmaatschap loopt van 1 juni t/m 31 augustus in het lopende kalenderjaar en is bedoeld voor jeugd t/m 17 jaar. In deze periode kun je (volgens de regels van het baanreglement) gebruik maken van de tennisbanen van de vereniging. Aan de activiteiten die door de vereniging georganiseerd worden, kun je niet meedoen.
Bij aanmelding krijg je als bewijs van lidmaatschap van de ledenadministratie een zomerlidmaatschapspas; de KNLTB-pas blijft bij de ledenadministratie. Na 31 augustus vervalt de geldigheid van de jeugd-zomerlidmaatschapspas en mag je dus niet meer van de  tennisbanen gebruik maken. Je hoeft het jeugd-zomerlidmaatschap dus niet op te zeggen.

Kijk op het inschrijfformulier zomerlidmaatschap  voor de contributie kosten. Behalve contributie moet je ook nog € 7,50 aan inschrijfgeld betalen (kosten van de KNLTB-pas).

Interesse ?
Voor meer informatie kun je terecht bij onze ledenadministratie (Anita Beijer, Molenstraat 10, 026-4742202). Daar kun je ook het inschrijfformulier en de machtiging voor incasso van de contributie ophalen (en weer inleveren; vergeet de recente pasfoto niet !).

De beschikbaarheid van de banen

Hoewel je heel vaak de baan op kunt, kan het ook voorkomen dat de banen door activiteiten niet beschikbaar zijn. Informatie hierover vind je in het jaarprogramma. Zo kun je zien op het baanbezettingsschema welke vaste activiteiten er zijn (bijv. tennisles, grabbel). Daarnaast wordt ook vermeld wanneer de banen door tijdelijke activiteiten zoals toernooien en competities, bezet zijn.
En mocht er een activiteit gepland zijn die niet in het clubblad vermeld staat, dan kun je op de A4tjes op de ramen van het clubhuis lezen, wanneer de banen bezet zijn.

Het clubblad en de website

Het clubblad wordt vijf à zes keer per jaar uitgegeven en bij je thuis bezorgd. In het clubblad staat allerlei informatie over onze club en wat voor activiteiten er georganiseerd worden. Ook vind je hier inschrijfformulieren voor de competities, clubkampioenschappen, tennislessen en andere activiteiten die door de jeugdcommissie of door de KNLTB worden georganiseerd. Natuurlijk wordt er ook aandacht besteed aan activiteiten die net geweest zijn; zo is er bv altijd wat te lezen over een recent toernooi of andere activiteit. Kortom, als je een beetje op de hoogte wilt zijn van wat er te doen valt, dan moet je het clubblad zeker lezen.

Daarnaast heeft onze vereniging ook een website, maar dat wist je al want anders had je deze pagina’s niet gevonden. We proberen de inhoud zo actueel mogelijk te houden, dus blijf regelmatig een kijkje nemen!!

Het clubhuis

Het clubhuis is in principe alleen geopend tijdens georganiseerde activiteiten en tennislessen en van maandag t/m vrijdag vanaf 20.00 uur. In het clubhuis is voorbij de bar rechts een ruimte voor de jeugd ingericht. Je kunt hier lekker zitten kletsen of uitrusten van een wedstrijd en je vindt hier ook een kast vol met spelletjes en teken- en kleurmateriaal. Aan de muur hangt een groot prikbord waarop je het e.e.a. aan informatie voor de jeugd kunt vinden. In het voorjaar en de zomer vind je hier bijvoorbeeld veel aankondigingen van Open Jeugdtoernooien die door diverse verenigingen in de regio worden georganiseerd.
En, sinds december 2008 staat in het jeugdhonk ook een airhockeytafel. Je kunt hierop alleen spelen als er bardienst is, want voor het lenen van de puck en de pushers moet je 2 euro borg betalen. Na inlevering van dit spelmateriaal, krijg je je borg natuurlijk weer terug. Het clubhuis is bereikbaar via het telefoonnummer 026-4743089.