Baanreglement

De situatie op de banen moet altijd overeenstemmen met het reserveringssysteem.

Dit reglement is bedoeld om het gebruik van de tennisbanen zo goed en eerlijk mogelijk te regelen. Afhangen doen we digitaal via de KNLTBclub-app die je kunt installeren op je telefoon of tablet.

Ieder lid van de vereniging kan met deze app voor zichzelf en maximaal 3 anderen een baan reserveren.

Je kunt maximaal 24 uur van tevoren 1 reservering maken, die actief blijft totdat je speeltijd voorbij is en je de baan hebt verlaten. Pas daarna mag je nieuwe reserveringen maken. Verder is onderstaand reglement van kracht.

Reglement:

 1. Elke speelperiode beslaat 45 minuten. De begintijden van de reserveringen verspringen bij de huidige instellingen steeds met 15 minuten (8.00-8.15-8.30 ……).
 2. Er kan door één persoon worden gereserveerd voor twee (single) tot vier personen (dubbel). Je hoeft dus niet altijd zelf te reserveren om te mogen spelen.
 3. Je mag de baan op als je speeltijd ingaat of wanneer de baan vrij is, maximaal 10 minuten voordat je speeltijd ingaat
 4. Als de baan waarop je speelt na de speeltijd niet door anderen is gereserveerd, kun je blijven spelen op die baan. Je hebt dan echter niet automatisch recht op een volledige nieuwe periode van 45 minuten.
 5. De situatie op het digitale afhangbord is zichtbaar in de app en eventueel op het scherm in het clubhuis en dient altijd in overeenstemming te zijn met de werkelijke situatie op de baan. Hou je daarom aan het reserveringssysteem (banen en tijden).
 6. Je kunt maximaal 3 reserveringen per dag doen, waarvan er steeds maar 1 actief is.
 7. Reserveringen kunnen via de app worden geannuleerd of gewijzigd . Doe dit bij voorkeur tijdig
 8. Voor wedstrijden, trainingen, baanonderhoud en andere door het bestuur goedgekeurde activiteiten zijn de banen vooraf gereserveerd en als zodanig zichtbaar in de app.
 9. Indien de banen onbespeelbaar zijn (bijv. door vorst of sneeuw) worden de banen geblokkeerd in het systeem. Tevens wordt hiervan een melding gemaakt op het park.

Systeeminstellingen:

 • Openingstijden banen: 8.00-23.00 uur
 • Speeltijd: 45 minuten
 • Starttijden: 15 minuten verspringend
 • Vooraf reserveren: max 24 uur
 • Aantal spelers per reservering: 2-4
 • Wachttijd voor volgende reservering na einde speeltijd: 15 minuten
 • Maximaal aantal reserveringen per dag: 3
 • Aantal actieve (openstaande) reserveringen: 1